Kotleciki mielone z różnym nadzieniem


Składniki:

▶ 1 kg mięsa mieszanego (połowa wieprzowiny, połowa wołowiny),

▶ 1 – 2 jajka,

▶ 2 – 3 łyżki kaszy manny,

▶ 2 czerstwe bułki,

▶ 2 szklanki mleka,

▶ 1 – 2 cebule,

▶ 3 ząbki czosnku,

▶ majeranek,

▶ posiekana pietruszka,

▶ sól, vegeta, pieprz, papryka w proszku,

▶ olej

 

Przygotowanie:

Bułki namoczyć w mleku. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć wraz z rozmiażdżonym czosnkiem na złoty kolor. Do mięsa dodać jajka, kaszę manną,podsmażoną cebulę, majeranek, pietruszkę i dobrze odciśnięte bułki.Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Formować kotleciki. Rozpłaszczyć a na środek każdego z nich kłaść nadzienie np:

1) po grubszym plastrze ogórka konserwowanego lub kiszonego

IMG_0070

2) z suszoną śliwką,

IMG_0063

3) z serkiem topionym,

IMG_0071

4) z żółtym serem i szynką,

IMG_0080

5) lub obtoczone w wiórkach kokosowych,

IMG_0077

Kotlety usmażyć z obu stron. Można włożyć na ok. 10 min. do rozgrzanego do 180°C piekarnika.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s