Moje twarogowe pączki


IMG_0067p

 

Składniki:

▶ 250 g twarogu,

▶ 250 – 270 g mąki,

▶ 5 – 6 łyżek cukru,

▶ 2 jajka,

▶ cukier waniliowy,

▶ 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

▶ 1 – 1,5 łyżki wódki,

▶ cukier puder do posypania,

▶ 1 l oleju do smażenia.

Przygotowanie:

Twaróg zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wymieszać. Dodać wódkę i ponownie wymieszać. Następnie dodać mąkę  wymieszaną z proszkiem i solą.(Można dodać do ciasta również rodzynki.)Wszystko wymieszać na gładką masę. Formować nieduże kulki i smażyć na bardzo gorącym tłuszczu. Pączki wyjąć na papierowy ręcznik. Ostudzić.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s