Wędzony łosoś z roszponką


garn

Składniki:

▶ 4 jajka,

▶ 150g mrożonego szpinaku,

▶ 100g tartego,żółtego sera,

▶ 200g twarogu,

▶ 200g wędzonego łososia,

▶odrobina soku z cytryny.

Przygotowanie:

Jajka,szpinak i 50g tartego sera dokładnie połączyć.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Wysypać na niego resztę żółtego sera.Mieszankę z jaj wylać na ser.Piec ok.10-12 min w piekarniku przy 180 stopniach.Następnie zostawić do wystygnięcia.Na upieczoną jajeczną masę położyć twaróg,obłożyć plastrami wędzonego łososia,skropić sokiem z cytryny.Wszystko zrolować,zawinąć w folię aluminiową,wstawić do lodówki.Przed podaniem pokroić w cienkie plasterki.Podawać z roszponką i chlebem

Mój przepis na sałatkę z roszponki.

 

▶ 100-150ml wody,

▶ 2-3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek,

▶ 1 cebula,

▶1 ząbek czosnku,

▶ pieprz sól.

Przygotowanie:

Sałatę oczyścić.Wymieszać wodę z olejem,dodać posiekaną cebulę,rozdrobniony czosnek .Doprawić do smaku solą i pieprzem.Zalać roszponkę,odstawić na parę minut.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s