Wieprzowina z brzoskwiniami


garn

 

Składniki:

▶ 500g wieprzowiny(mięso na gulasz,łopatka lub karczek),

▶ 1 łyżka mąki,

▶ sól,

▶ pieprz,

▶ olej,

▶ 1 cebula,

▶ 1 puszka brzoskwiń,

▶ 125g kremówki,

▶ 1 łyżeczka papryki w proszku,

▶ 1 łyżeczka curry

Przygotowanie:

Mięso umyć,Pokroić tak jak na gulasz.Mąkę wymieszać z solą i pieprzem.Obtoczyć mięso.Podpiec na gorącym oleju..Cebulę posiekać,dodać do mięsa.Piec.Następnie 125ml wody wymieszać z odrobiną soku z brzoskwiń .Przykryć pokrywką i dusić ok.20 min.Brzoskwinie pokroić w słupki.Dodać do mięsa.Wlać śmietanę,wymieszać.Doprawić papryką i curry.Podawać z ryżem.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s