Amerykany


IMG_0014p

Składniki:

▶ 40 dkg masła,

▶ 4 jajka,

▶ 1kg mąki,

▶ 30 – 40 dag cukru,

▶ 3 budynie śmietankowe,

▶ 12 łyżek mleka,

▶ 2 cukry waniliowe,

▶ 1 proszek do pieczenia.

Lukier:

▶ 30 dag cukru pudru, ▶ sok z cytryny

Przygotowanie:

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać całe jajka. Następnie dodać budynie. Wszystko razem zmiksować. Dodać mleko oraz mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko delikatnie zmiksować. Blachę wyścielić papierem do pieczenia. Nabierać łyżką ciasto i formować kulki lekko je spłaszczając.Wstawić do nagrzanego piekarnika (180° C) i piec ok 10 min. Przygotować lukier z cukru i soku z cytryny. Polukrować jeszcze gorące.

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s