Bitki w sosie


jedz-002z

Składniki:

▶ 500 g mięsa wieprzowego lub wołowego,

▶ 1 – 2 cebule,

▶ po parę ziarenek pieprzu i jałowca,

▶ papryka, sól, vegeta,

▶ liść laurowy,

▶ parę kropli cytryny,

▶ łyżka musztardy,

▶ mąka

Przygotowanie:

Mięso umyć,osuszyć, pokroić w plastry, lekko pobić. Posypać solą, pieprzem i papryką. Obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron. Włożyć do garnka,zalać wodą, dodać liść laurowy, pieprz, jałowiec i vegetę. Dodać pokrojoną w krążki i podsmażoną cebulę.Wszystko dusić ok 45 – 50 min. Powstały sos doprawić do smaku, dodać musztardę, zagęścić mąką.

jedz-003z

jedz-033z

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s