Letnia sałatka z płatkami kukurydzianymi


IMG_0108pp

 

Składniki:

▶ Pół główki sałaty,

▶ parę łyżek śmietany,

▶ sól, pieprz, mielony czosnek,

▶ 3 – 4 plasterki szynki,

▶ mozzarella,

▶ 4- 5 anchois,

▶ 1 pomidor,

▶ 1/4 ogórka,

▶ parę rzodkiewek,

▶ 4 jajka ugotowane na twardo,

▶ szczypiorek,

▶ sos sojowy,

▶ remolada lub majonez,

▶ 1- 2 łyżki pokruszonych płatków kukurydzianych.

Przygotowanie:

Sałatę umyć, porwać na małe kawałki, wymieszać ze śmietaną doprawioną solą, pieprzem i czosnkiem. Wyłożyć na talerz. Pomidor i ogórek pokroić w plasterki. Ułożyć wzdłuż sałaty.Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plasterki mozzarellę. Skropić sosem sojowym. Ugotowane jajka podzielić na połówki. Ułożyć na talerzu. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce. Posypać sałatę. Plasterki szynki zwinąć w rulonik.Ułożyć na sałacie. Dodać anchois. Szczypiorek posiekać i również posypać sałatę. Na końcu dodać pokruszone płatki kukurydziane.

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s