Moje czekoladowe brownie


IMG_0090

 

Składniki:

▶ 200 g czekolady,

▶ 1 kostka masła,

▶ 5 jajek,

▶ 1 i 1/4 szklanki cukru,

▶ 1,5 szklanki mąki.

Przygotowanie:

Połamaną na małe kawałki czekoladę i pokrojone masło rozpuścić w garnku z  odrobiną wody (nie gotować). Całe jajka ubić z cukrem. Dodać do masy czekoladowej, która niekoniecznie musi być ostudzona. Wymieszać. Dodać mąkę i delikatnie ponownie wymieszać. Formę natłuścić. Przelać do formy. Wygładzić. Wstawić do rozgrzanego do 190°C piekarnika.Piec ok 15 min – 200 °.

 Ja użyłam formy 37 cm x 25 cm

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s