Sałata z dodatkiem jogurtu o smaku jeżynowym


IMG_0006p

Składniki:

▶ 1 główka sałaty,

▶ parę papryczek jalapeno,

▶ cebulka ze szczypiorkiem (pęczek),

▶ 1 duży pomidor,

▶ 1 śmietana,

▶ 1 kubeczek jogurtu jeżynowego lub jagodowego,

▶ parę kropli soku z cytryny,

▶ koperek,

▶ pietruszka,

▶ sól, pieprz cayenne,

▶ mielony czosnek.

Przygotowanie:

Sałatę porwać na małe kawałeczki. Szczypiorek i cebulkę pokroić. Pomidory pokroić w dużą kostkę. Jalapeno pokroić na małe kawałki. W miseczce wymieszać śmietanę razem z jogurtem. Dodać sól, pieprz, czosnek, koperek i pietruszkę. Wszystko razem wymieszać.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s