Zupa na żołądkach z dodatkiem wina


IMG_00081

Składniki:

▶ 1,5 – 2 l wody,

▶ makaron wg uznania,

▶ 3 – 4 marchewki,

▶ 300 g kurzych żołądków,

▶ sól, pieprz, vegeta,

▶ koperek,

▶ natka pietruszki,

▶ 1 łyżka białego, wytrawnego wina,

▶ śmietanka lub po prostu zwykłe mleko do kawy.

Przygotowanie:

Marchew obrać, pokroić na grubsze krążki. Żołądki umyć, pokroić na mniejsze części. Zagotować wodę, dodać vegetę, pieprz, marchew i żołądki. Gotować do miękkości. Ugotować makaron. Dodać do zupy. Doprawić do smaku, dodać śmietanę, wino, koperek i natkę pietruszki.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s