Czekoladowa szarlotka z truskawkami


forem-1

Składniki:

▶ 3 jajka,

▶ szczypta soli,

▶ 1 szklanka cukru,

▶ 1 szklanka mąki,

▶ cukier waniliowy,

▶ 1 łyżka niepełna proszku do pieczenia,

▶ 3 – 5 łyżek kakao,

▶ 250 g truskawek,

▶ cukier puder

Przygotowanie:

Do jajek dodać szczyptę soli, ubić na puszystą masę.Stopniowo dodawać cukier.Chwilę ubijać na największych obrotach. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dalej ubijać na małych obrotach. Dodać kakao i dobrze wymieszać. Formę natłuścić. Truskawki przekroić na pół i niewielką ilość ułożyć na dnie formy.Zalać połową ciasta, położyć resztę truskawek, zalać resztą ciasta. Piec 180 -190C ok 40 – 50 min.Posypać cukrem pudrem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s