Niewiarygodny twarogowy torcik


9789124_889

Składniki:

▶ 3 jajka,

▶ 2 szklanki cukru,

▶ 400 – 500 g twarogu,

▶ 3 – 4 szklanki mąki,

▶ 1 margaryna (starta na tarce lub cieniutko pokrojona),

▶ 1,5 łyżki proszku do pieczenia.

Przygotowanie:

Do jednej miseczki wrzucić jajka, 1 szklankę cukru i twaróg. Wszystko razem wymieszać na gładką masę. Musi być niezbyt gęste.Do drugiej miseczki wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy margarynę i szklankę cukru. Wyrobić.Otrzymamy ciasto na kruszonkę. Blachę natłuścić. Ciasto na kruszonkę dzielimy na 2 części. Pierwszą część wysypujemy równomiernie na blachę. Na wierzch wylać masę twarogową. Rozprowadzić.Posypać resztą kruszonki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, do 180- 190°C na 25- 30 min.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s