Keks z czerwonym winem


5041206

Składniki:

▶ 200 g masła,

▶ 270 g cukru,

▶ 2 jajka,

▶ 250 g mąki,

▶ 2 łyżki kakao,

▶ 1 szklanka czerwonego,wytrawnego wina,

▶ 1 łyżka proszku do pieczenia,

▶  1 łyżka cukru waniliowego,

▶ 1/2 łyżeczki kardamonu

Przygotowanie:

Miękkie masło utrzeć z cukrem, dodać stopniowo jajka. Dokładnie wymieszać. Dodać cukier waniliowy a następnie wino. Dobrze wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem a na końcu kardamon. Piec w temp. 180°C 40 – 45 min. Posypać cukrem pudrem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s