Racuszki ze szpinakiem


408022

Składniki:

▶ 2 szklanki mąki,

▶ 1 jajko,

▶ 1,5 szklanki kefiru lub mleka,

▶ 150 g rozdrobnionego szpinaku(mrożony),

▶ 1/2 łyżki proszku do pieczenia,

▶ cukier wg. uznania.

Przygotowanie:

Szpinak rozmrozić,dokładnie odsączyć.Jajko wymieszać z kefirem.Dodać mąkę wymieszaną ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia.Lekko ubić.Dodać szpinak.Dokładnie wymieszać.Smażyć najlepiej na maśle z obu stron na złoty kolor.Podawać można z dżemem lub śmietaną.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s