Biszkopt z mascarpone


20.04-028

Składniki:

Ciasto:

▶ 4 jajka,szklanka cukru,

▶ 1 cukier waniliowy,

▶ 1 i 1/2 szklanki mąki,

▶ pół paczki proszku do pieczenia,

▶ 5 łyżek wody,

▶ 5 łyżek oleju.

Krem:

▶ 3 – 4 opakowania mascarpone,▶ ok.150 g zagęszczonego mleka,▶ wiórki kokosowe,▶ starta czekolada,▶ sezonowe owoce▶ ,cukier do smaku

Przygotowanie:

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Dokładnie wymieszać.Na końcu dodać wodę i olej.Wymieszać.Ciasto wlać do natłuszczonej formy.Upiec biszkopt.Ok.30 min..W międzyczasie przygotować krem.Mascarpone wymieszać ze zgęszczonym mlekiem.(Krem powinien mieć konsystencję gęstej śmietany). Dodać cukier do smaku.Ostudzony biszkopt przekroić na pół.Dolny krążek posmarować połową kremu.Przykryć drugim krążkiem.Drugą połowę kremu wymieszać z wiórkami kokosowymi i posmarować wierzch biszkoptu.Ozdobić sezonowymi owocami i posypać startą czekoladą.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s