Jajecznica z wędzonym łososiem


 

Składniki:

▶ 4 jajka,

▶ 60 g wędzonego łososia,

▶ 2 łyżki śmietany,

▶ dymka,

▶ łyżka soku z cytryny lub limetki,

▶ tymianek,

▶ sól,pieprz

Przygotowanie:

W miseczce wymieszać śmietanę,sok z cytryny i tymianek.Posolić i popieprzyć.W drugiej miseczce wymieszać jajka.Rozgrzać tłuszcz na patelni.Wrzucić posiekaną dymkę.Smażyć 1 minutę.Wlać jajka.Usmażyć jajecznicę.Następnie rozłożyć na talerze.Dodać cienko pokrojonego łososia i polać śmietaną z przyprawami.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s