Kotlet schabowy w panierce chrzanowej


schabowy

Składniki:

▶ 1 korzeń chrzanu (ok. 2- 3 cm),

▶ 1/2 garści natki pietruszki,

▶ 4 suchary najlepiej pełnoziarniste,

▶ starta skórka z 1 cytryny, ▶ 1 łyżeczka soku z cytryny,

▶ sól, pieprz,szczypta cukru,

▶ 700 g schabu bez kości,

▶ 2 łyżki oleju.

Przygotowanie:

Chrzan obrać i zetrzeć na tarce. Natkę posiekać, suchary drobno pokruszyć i wymieszać wszystko ze startym chrzanem. Masę wymieszać ze skórką i sokiem z cytryny, dodać sól,pieprz i cukier do smaku. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Mięso umyć i pokroić na 8 kawałków jednakowej grubości. Posypać solą i pieprzem i podsmażyć krótko z obu stron na gorącym oleju. Następnie mięso ułożyć na blasze a na wierzchu ułożyć masę chrzanową. Piec ok.10-15 min.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s