Serniczki – zapach dzieciństwa


Składniki:

▶ 250 g twarogu,

▶ 1/2 szklanki mąki,

▶ 3 łyżki cukru,

▶ 1 jako,szczypta soli.

Przygotowanie:

Twaróg,jajko i cukier wymieszać.Dodać mąkę i wymieszać na gładką masę.Formować racuszki.Smażyć na rozgrzanym oleju lub maśle z obu stron na ciemnozłoty kolor.Podawać ze śmietaną.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s