Spaghetti w serowo-śmietanowym sosie


15.05

Składniki:

▶ 500 g spaghetti,

▶ 200 ml śmietany,

▶ 200 g topionego sera,

▶ 200 g szynki,

▶ 2 cebule,

▶ 250 g pieczarek,

▶ 1 łyżka oleju,

▶ 200 g groszku (mrożony lub z puszki dobrze odsączony),

▶ 2 ząbki czosnku,

▶ sól,pieprz,szczypta gałki muszkatołowej.

Przyrządzenie:

Ugotować makaron w osolonej wodzie(ok 6 – 7 min al dente). Cebulę i czosnek drobno posiekać.Szynkę pokroić w paseczki.Pieczarki pokroić na małe kawałki.Olej rozgrzać.Szynkę podsmażyć.Dodać cebulę i czosnek.Zeszklić.Dodać pieczarki i krótko podsmażyć.Zmieszać wszystko ze śmietaną.Zagotować.Dodać topiony ser i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia.Jeżeli będzie za gęsty dodać odrobinę wody.Na końcu dodań groszek i pogotować jeszcze ok.5 min.Doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką.Sos wymieszać ze spaghetti.Gotowe :)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s