Biały sos Tartar


garn

Składniki:

▶ 50 g śmietany,

▶ 50 g majonezu,

▶  2 kiszone ogórki,

▶ sól i cukier do smaku.

Przygotowanie:

Śmietanę wymieszać z majonezem. Ogórki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać wszystko razem. Doprawić do smaku solą i cukrem.

Ja dodaję jeszcze, jak mam, posiekane marynowane grzybki.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s