Chłopska zupa z ciemnego chleba


garn

Składniki:

▶ 200 g suchego ciemnego pieczywa,

▶ 60 g masła,

▶2 żółtka,

▶ 1 łyżeczka vegety,

▶ 1 i 1/2 łyżeczki majeranku,

▶ 1 łyżeczka soli ziołowej,

▶ 1 i 1/2 kostki rosołowej,

▶ 3/4 l gorącej wody,

▶ 3 łyżki śmietany,

▶ 3 łyżki posiekanej pietruszki,szczypiorku i lubczyku.

Przygotowanie:

Chleb pokroić w kostkę i zalać zimną wodą. Wycisnąć i zmiksować. Masło roztopić i dodać do masy chlebowej. Następnie dodać żółtka, vegetę, majeranek i sól ziołową. Dokładnie wymieszać. Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie.Masę wymieszać ze śmietaną. Dodać świeże zioła i odstawić na parę minut. Więcej nie gotować.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s