Papad


 

lll

Papad – to coś w rodzaju naszego naleśnika.  Przygotowywany jest z mąki soczewicy, ciecierzycy lub mąki ryżowej. Ciasto , z którego wykonuje się papad może być smażone, opiekane nad płomieniem, lub pieczony po prostu w piekarniku. W Indiach suszony jest w słońcu. Papady powinny być chrupiące, dlatego smażymy je krótko przed podaniem na stół.

Do papadów dodaje się ostre przyprawy takie jak pieprz, chili, którego w Indiach nie żałują:)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s