Sałatka z czerwonej fasolki


11.03-006

Składniki:

▶ 1 puszka czerwonej fasoli,

▶ 1 puszka białej fasolki,

▶ 3-4 gotowane buraczki,

▶ 1 cebula,

▶ 1-2 ząbki czosnku,

▶ pół puszki kukurydzy,

▶ 1-2 jajka ugotowane na twardo,

▶ pęczek szczypiorku,

▶ feta,

▶ sól,pieprz,

▶ majonez,

▶ parę oliwek,

▶ 2 płaty solonego śledzia.

Przygotowanie:

Obie fasolki odcedzić i wrzucić do miski.Dodać kukurydzę,pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz posiekany czosnek.Zetrzeć buraczki.Dodać do sałatki.Wymieszać.Następnie dodać fetę i śledzie pokrojone w grubą kostkę.Wymieszać z majonezem,doprawić do smaku.Posypać Szczypiorkiem.Udekorować jajkiem i listkami sałaty.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s