Sos grzybowy z kurek


salad-1330609_960_720

▶ 300 g kurek,

▶ 2 cebule,

▶ 200 g śmietany,

▶ sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Kurki oczyścić, pokroić i ugotować. Cebulę posiekać i usmażyć na złoty kolor. Dodać ugotowane grzyby, posolić i popieprzyć do smaku. Dodać śmietanę i gotować jeszcze na małym ogniu ok 5-10 min. Sos musi zgęstnieć.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s