Wiśniowy sos do mięsa


garn

Składniki:

▶ 100 g wiśni ( mogą być też mrożone),

▶ 1 łyżka cukru,

▶ 2 goździki,

▶ 1,5 łyżki octu balsamicznego.

Przygotowanie:

Wiśnie wydrylować. Włożyć do garnuszka,nalać odrobinę wody i gotować dopóki nie będą miękkie. Następnie przetrzeć przez sito i postawić z powrotem na ogień. Dodać cukier, goździki i ocet. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Podawać do mięsa (wieprzowina i wołowina).

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s