Zupa z kartoflami i klopsikami z metki


11.03-020

Składniki:

▶ 5-6 kartofli,

▶ 1-2 marchewki,

▶ 1/2 niewielkiego selera,por,

▶ 1 cebula,

▶ 1-2 ząbki czosnku,

▶ curry,liść laurowy,sól,pieprz,majeranek,

▶ 100 – 150 g metki,

▶ 1 -2 łyżki bułki tartej,

▶ plasterek żółtego sera.

Przygotowanie:

Ugotować wywar z warzyw .Dodać kartofle pokrojone w kostkę,czosnek i obraną,przekrojoną na pół cebulę.Doprawić solą,pieprzem curry i majerankiem.Do gorącej zupy wrzucić plasterek żółtego sera.Zagotować.Do metki dodać bułkę tartą(tyle by klopsiki się nie rozpadły),posolić.Wrzucić do zupy,chwilę pogotować.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s