Kartoflana zapiekanka z serem


zapiek

Składniki:

▶ 4 większe ziemniaki,

▶ 2 jajka,

▶ 1 łyżka musztardy,

▶150 g kefiru,

▶ 1 łyżka majonezu,

▶ 1 nieduży por,

▶ 1-2 łyżeczki tymianku,

▶ 150 g fety,

▶ 2 łyżki startego żółtego sera,

▶ 3 -4 pomidory cherry.

Przygotowanie:

Niewielką formę natłuścić. Włożyć do niej pokrojone w cienkie plastry ziemniaki. Do miseczki wbić jajka, dodać tymianek. Następnie dodać kefir, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać fetę, pokrojony w cienkie krążki por oraz starty ser. Znów dokładnie wymieszać. Wszystko wylać na ziemniaki. Pokroić pomidory na 4 części i ułożyć na zapiekance. Włożyć do piekarnika na ok.45 min – 170°C.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s