Racuszki z twarogiem jeżynowym


img_0009

Składniki:

Ciasto:

▶ 250g mąki,

▶ 400 ml mleka,

▶ 2 łyżki miodu,

▶ szczypta soli,

▶ 3 jajka.

Nadzienie:

200 g jeżyn ( mogą być mrożone), ▶ 350 g twarogu,▶ 50 ml śmietany,▶ 20 g cukru, ▶ 1 łyżka cukru waniliowego. Poza tym:

4 – 6 łyżek oleju, ▶  cukier puder.

Przygotowanie:

Mąkę z mlekiem, miód ze szczyptą soli oraz jajka dobrze wymieszać. Przykryć i odstawić na 15 min. Jeżyny rozmrozić. Twaróg włożyć do miski,wymieszać ze śmietaną,cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Następnie delikatnie wymieszać z jeżynami. Odstawić do lodówki. Usmażyć racuchy z obu stron na złotobrązowy kolor. Po upieczeniu racuchy posypać cukrem pudrem. Podawać z twarogiem jeżynowym.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s