Rybna sałatka z kukurydzą


garn

 

Składniki:

▶ 1 -2 puszki tuńczyka,

▶ 2 łyżki oleju,

▶ parę zielonych oliwek,

▶ 4 pomidory,

▶ tymianek, cząber, pieprz mielony,

▶ 400 g kukurydzy,

▶ 2 łyżki kaparów,

▶ 2 marynowane ogórki,

▶ 2 łyżki octu jabłkowego,

▶ sól.

Przygotowanie:

Najpierw kroimy pomidory w krążki  i przekładamy je do salaterki. Na wierzchu układamy kukurydzę,potem tuńczyka odcedzonego z zalewy. Potem układamy plasterki ogórka. Posypujemy to kaparami i oliwkami. Na końcu przygotowujemy sos sałatkowy. W tym celu ubijamy trzepaczką oliwę z oliwek, tymianek,cząber, ocet,pieprz i sól. Tą mieszaniną zalewamy sałatę

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s