Czekoladowo-miętowe brownie


brownie

Składniki:

▶ 125g ciemnej czekolady,

▶125 g masła,

▶ 3/4 szklanki cukru,

▶ 1 szklanka mąki,

▶1 cukier waniliowy,

▶ 2 jajka,

▶ 2 łyżki jogurtu lub śmietany,

▶ 2 łyżki kakao.

Masa twarogowa:3

▶ 300 g twarogu przetartego przez sito,▶ 1/3 szklanki cukru,▶ 2 jajka,▶ 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń,▶ 2 krople olejku miętowego.

Przygotowanie:

Masło i czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Oddzielnie mieszamy mąkę, cukier i kakao. Do tego dodajemy roztopione masło z czekoladą.Dokładnie mieszamy a następnie dodajemy pozostałe produkty i dokładnie ubijamy na gładką masę. Przygotowujemy formę (15 x 30 cm), wyściełamy papierem i wykładamy ciasto.Twaróg łączymy z cukrem, jajkami, mąką ziemniaczaną, na końcu dodajemy olejek miętowy. Na ciasto wykładamy masę twarogową. Na wierzchu ciasta rysujemy np. wykałaczką, wzory jakie komu się podobają. Pieczemy w temp.170°C ok.25 min.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s