Kurza wątróbka w śmietanie


garn

Składniki:

▶ 400 g kurzej wątróbki,

▶ 3 cebule,

▶ 3 – 4 łyżki oleju,

▶ pieprz,sól,

▶ natka pietruszki,

▶ 2 – 4 łyżki śmietany.

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić na półkola. Wątróbkę umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Cebulę podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do cebuli dodać wątróbkę. Smażyć ok. 4 min na dużym ogniu. Posolić i popieprzyć. Dodać śmietanę. Smażyć jeszcze ok. 5 min cały czas mieszając. Posypać pietruszką.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s