Omlet z warzywami


omlet

Składniki:

▶ 1 czerwona cebula,

▶ 200 g pomidorów,

▶ 20 g szczypiorku,

▶ 10 jajek,

▶ 50 g śmietany,

▶ sól i pieprz do smaku,

▶ 20 g masła,

▶ 250 g pieczarek lub innych grzybów,ketchup

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 120°C. Cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pomidory pokroić w ćwiartki. Szczypiorek pokroić na 1 cm kawałeczki.. Jajka ubić, dodać śmietanę, sól,pieprz i jeszcze raz ubić. 1/2 łyżeczki masła rozpuścić na małej patelni. 1/4 cebuli zeszklić. 1/4 części pomidorów i 1/4 grzybów wymieszać z niewielką ilością szczypiorku i dodać do cebuli. Wszystko razem chwilę po obracać a następnie wlać 1/4 masy jajecznej. Omlet przykryć i ok 5 min poczekać, aż się zetnie. Zdjąć z patelni i przełożyć do nagrzanego piekarnika. W ten sam sposób przygotować 3 następne omlety. Z masy tej możemy przygotować tylko jeden duży omlet.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s