Śmietanowy torcik z krakersami


forem-1

Składniki:

▶ 500 g śmietany,

▶ 150 g cukru pudru,

▶ 30 g żelatyny,

▶ 300 g krakersów,

▶ 200 g czekolady,

▶ owoce do ozdoby.

Przygotowanie:

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i poczekać, aż napęcznieje. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem. Następnie rozpuścić żelatynę w wodnej kąpieli i dodać do śmietany. Szybko wymieszać. Krakersy połamać, dodać do śmietany. Wymieszać. Formę wyścielić folię. Czekoladę zetrzeć. Podzielić na 3 części. Na dno formy wysypać 1/3 czekolady i wyłożyć również 1/3 śmietany. Posypać znów czekoladą,wyłożyć śmietanę. Mają być 3 warstwy śmietany, każda przesypana czekoladą. Postawić do lodówki na ok. 2-3 godziny. Ozdobić owocami. (owoce można zalać galaretką). Wstawić znów do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s