Zupa grzybowa z gnocchi i szynką szwarcwaldzką


garn

Składniki:

▶ 1 por,

▶ 100 g szynki szwarcwaldzkiej,

▶ 50 g suszonych pomidorów,

▶ 150 g małych pieczarek,

▶ 1  łyżka oliwy z oliwek,

▶ 1 l bulionu,

▶ 500 g gnocchi,

▶ sól,pieprz,

▶ 2 -3 łyżki startego parmezanu,

▶ 2 łyżki posiekanego szczypiorku.

Przygotowanie:

Por umyć i pokroić w cienkie krążki. Pieczarki oczyścić, trzonki skrócić i pokroić na ćwiartki. Pomidory i szynką pokroić w paski. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim krótko szynką. Dodać pieczarki i podsmażyć na złotobrązowy kolor. Następnie dodać por i suszone pomidory. Na końcu wlać bulion. Zupę gotować 10 min. Włożyć gnocchi i zostawić jeszcze 5 min na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać startym serem i pokrojonym szczypiorkiem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s