Ciasto z kabaczkiem


garn

Składniki:

▶ 1 kg kabaczka,

▶ 250 g cukru,

▶ 250 g mąki,

▶ 4 jajka,

▶ cukier waniliowy,

▶ 90 g masła,

▶ szczypta soli,

▶ 150 ml mleka.

Przygotowanie:

Kabaczek myjemy, jeżeli skóra jest twarda obieramy i kroimy na kawałeczki i gotujemy w osolonej wodzie 10 min. Po ugotowaniu rozdrabniamy go widelcem. Przygotowujemy ciasto. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy mąkę, roztopione masło i kabaczek. Mieszamy. Na końcu dodajemy mleko. Ciasto będzie dość rzadkie. Wylewamy je do natłuszczonej formy i pieczemy ok. 1 godziny na złotobrązowy kolor. Możemy posypać cukrem pudrem

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s