„Leniwe gołąbki”


Składniki:

▶ 700 g mięsa mielonego,

▶ 700 g kapusty,

▶ 3 jajka,

▶ 3/4 szklanki ryżu,

▶ 1 duża cebula,

▶ 1 duża marchew,

▶ sól i pieprz.

Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, ryż gotujemy na wpół twardo, marchew ścieramy, cebulę drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy, solimy i pieprzymy.Formujemy kotleciki i układamy na blasze. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C i wstawiamy nasze gołąbki. Pieczemy ok. 1 godz. 15 min przed końcem pieczenia polewamy sosem.

Przepis na sos:

▶ koncentrat pomidorowy,▶ bulion,▶ śmietana

Proporcje ustalamy sami, tyle ile potrzebujemy. Mieszamy wszystko razem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można podawać też tylko ze śmietaną.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s