Ryba w marchewkowej czapie


garn

Składniki:

▶ 4 filety z ryby np. z karmazyna,

▶ sok z 1/2 cytryny,

▶ 1 marchewka,

▶ 100 g startego żółtego sera,

▶ 1 jajko,

▶ sól i pieprz.

Składniki do sałaty:

▶ 1 sałata, ▶ 2 łyżki octu winnego,▶ sól i pieprz,szczypta cukru,▶ 1/2 łyżeczki musztardy,▶ 3 łyżki oleju,▶ 4 łodyżki natki pietruszki, 4 łodyżki bazylii,

Przygotowanie:

Filety myjemy, suszymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C. Marchewkę obieramy i ścieramy na grube wiórki. Zioła  grubo siekamy.Wszystko mieszamy razem ze startym serem oraz z rozkłóconym jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formę natłuszczamy. Wkładamy rybę, a na wierzch układamy masę serową. Pieczemy ok. 20 min. Następnie przygotowujemy sałatę. Sałatę skubiemy na małe kawałki. Z octu,soli,pieprzu,musztardy,cukru i oleju robimy marynatę. Mieszamy ją z sałatą i podajemy z rybą.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s