Kotlety z piersi kurczaka/Frikadellen


img_0064-10

Składniki/Zutaten:

▶ 1 kg filetów z kurczaka/1 kg Hänchenfilet,

▶ 3 sztuki sera topionego/ 3 Stück Schmelzkäse,

▶ 1 pęczek zielonej cebulki/ 1 Bund Lauchzwiebel,

▶ 1 pęczek koperku/1 Bund Dill,

▶ 1 jajko/1Ei,

▶ 3 łyżki majonezu(lub śmietany)/3 EL Mayonnaise(oder Sahne),

▶ sól i pieprz/Salz und Pfeffer,

▶ 2 ząbki czosnku/ 2 Zehen Knoblauch,

▶ bułka tarta/Paniermehl,

▶ olej do smażenia/Öl zum Braten.

Przygotowanie/Zubereitung:

Mięso, serki, koperek i zieloną cebulkę mielimy. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy jajko, majonez albo śmietanę, solimy i pieprzymy. Formujemy niewielkie kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złotobrązowy kolor.

 

indeks

Alle Zutaten zusammen in der Küchenmaschine mi dem Schlagmesser zerkleinen (oder mit Fleischwolf).Ei, Mayonnaise(oder Sahne),Salz und Pfeffer dazugeben. Frikadellen formen(nicht zu groß)und in Paniermehl wenden. Öl in einer Pfanne erhitzen und anbraten.

 

indeksd

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s