Wiosenna sałatka z kaparami


IMG_0024

Składniki:

pół główki sałaty, 1 – 2 pomidory, parę zielonych oliwek, pół pęczku szczypiorku,, pęczek rzodkiewek, 1 – 2 ogórki konserwowe, pół puszki kukurydzy, łyżka kaparów, 2 – 3 jajka ugotowane na twardo, 3/4 kubeczka śmietany,sól, pieprz,odrobina oregano,posiekana natka pietruszki.

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w drobną kostkę, pomidory,ogórki i jajka w trochę grubszą, dodajemy oliwki oczywiście bez pestek,rzodkiewki starte na tarce, kukurydzę, kapary i sałatę. Dodajemy śmietanę. Mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy oregano i natką pietruszki.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s