Racuszki z kartoflami i kurczakiem


img_0007

 

Składniki:

▶ 5 – 6 ziemniaków,

▶ 500 – 600 g filetu z kurczaka,

▶ 2 białka,

▶ 3 łyżki mąki,

▶ 2 ząbki czosnku,

▶ natka pietruszki,

▶ sól,pieprz

▶ olej do smażenia

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka mielimy, razem z czosnkiem i natką. Ziemniaki ścieramy na tarce. Wszystko razem mieszamy, dodajemy białka i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i znowu mieszamy. Na rozgrzanej patelni, za pomocą łyżki nakładamy farsz. Smażymy na dość dużym ogniu z obu stron na złotobrązowy kolor.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s