Twarogowa szarlotka


20160518_071413

Składniki:

▶ 200 g twarogu,

▶ 2 – 3 łyżki śmietany,

▶ 4 jajka,

▶ 1,5 szklanki cukru,

▶ 1 szklanka mąki,

▶ szczypta sody,

▶ 3 – 4 jabłka

 

Przygotowanie:

Ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy twaróg, mąkę wymieszaną z sodą , śmietanę. Wszystko mieszamy mikserem.Jabłka obieramy i kroimy na niezbyt grube plasterki. Można je skropić cytryną lub posypać żurawiną. To da nam lekko kwaskowaty smak. Formę do pieczenia natłuszczamy i wykładamy jabłka. Ciasto wylewamy na jabłka. Pieczemy ok. 35 – 40 min w temp.180°C.

Reklamy

Jedna myśl nt. „Twarogowa szarlotka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s