Mielone kotleciki z krewetkami


IMG_0009

Składniki:

▶ 1 sucha bułka,

▶ 250 g dowolnego mielonego mięsa,

▶ 250 g metki,

▶ 100 g świeżych krewetek,

▶ posiekany koperek,

▶ 2 jajka,

▶ starta skórka z 1/2 cytryny,

▶ sól i pieprz,

▶ olej do smażenia

Przygotowanie:

Bułkę namaczamy w zimnej wodzie. Mielone, metkę, jaka i dobrze odciśniętą bułkę zagniatamy.Krewetki drobno kroimy i razem z koperkiem i startą skórką z cytryny dodajemy do mięsa..Dodajemy sól i pieprz do smaku. Formujemy niewielkie kotleciki i smażymy.


Zutaten:

▶ 1 altbackenes Brötchen,

▶ 250 g Gehacktes,

▶ 250 g Mett,

▶ 2 Eier,

▶ 100 g frische Schrimps,

▶ gehackter Dill,

▶ abgeriebene Schale von 1/2 Zitrone,

▶ Salz und Pfeffer,

▶ Öl

Zuberaitung:

Brötchen in kaltem Wasser einweichen und gut ausdrücken. Gehacktes und Mett mit dem Brötchen und Eiern verkneten.Shrimps fein hacken und mit dem Dill und der Zitroneschale zu dem Gehackten geben. Mit Salz und Pfeffer würzen. Aus dem Fleischteig kleine Bällchen formen. Öl  in einer Pfanne erhitzen und die Bällchen braten.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s