Spaghetti z tuńczykiem


IMG_0048

Składniki:

▶ 1 cebula,

▶ 2 ząbki czosnku,

▶ 250 g małych pomidorków,

▶ 300 g tuńczyka we własnym sosie,

▶ sól,

▶ 1 chili

▶ 400 g tuńczyka,

▶ 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek,

▶ posiekana pietruszka.

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidorki przepoławiamy na pół. Chili przekrawamy wzdłuż, pozbawiamy nasion i białych ścianek a następnie kroimy w kostkę. Tuńczyka odcedzamy i kroimy na małe kawałki. Gotujemy spaghetti wg przepisu na opakowaniu. W międzyczasie podsmażamy cebulę i czosnek, tak aby stały się szkliste. Dodajemy pomidory,chili i tuńczyka i krótko podsmażamy. Makaron odcedzamy i wkładamy na patelnię wraz z posiekaną pietruszką.Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem  z cytryny.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s