Brownie


IMG_0015

Składniki:

▶ 250 g masła,

▶ 250 g mąki

▶ 100 g czekolady z orzechami,

▶ 100 g czekolady z bakaliami,

▶ 1 niepełna łyżka kakao,

▶ 5 jajek,

▶ szklanka cukru,

▶ 1 cukier waniliowy,

▶ 1 łyżka proszku do pieczenia

Polewa:

▶ pół kostki masła,

▶ odrobina wody,

▶ 2 – 3 łyżki kakao,

▶ pół kubeczka śmietany

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Natłuszczamy foremkę (23 x 28cm). Masło wkładamy do rondelka, rozpuszczamy, dodajemy obie czekolady i cały czas mieszając również roztopić. Na końcu dodajemy kakao, mieszamy dokładnie i zdejmujemy z ognia. Ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy do nich rozpuszczoną masę czekoladową. Ubijamy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok 20 min.

Przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, wstawiamy na niewielki ogień i cały czas mieszamy,aż do momentu kiedy roztopi się cukier. Jeszcze gorącą polewamy ciasto.

 

Reklamy

2 myśli nt. „Brownie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s