Cebulowe kotleciki


cebulowe

Składniki:

▶ 1/2 kg cebuli,

100 g kaszy manny,

▶ 3 ząbki czosnku,

▶ 2 jajka

▶ sok lub sos pomidorowy

▶ pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy bardzo drobno(nie przepuszczamy przez maszynkę, nie trzemy, ale na pewno płaczemy:))Czosnek ścieramy na tarce (grubsze otwory). Do cebuli dodajemy mannę, jajka,czosnek,sól i pieprz. Dokładnie wszystko mieszamy. Odstawiamy na 10 mi. Formujemy kotleciki i smażymy bez panierki na złoty kolor. Kotlety dobrze się lepią i nie rozpadają się.Przekładamy je do garnka i zalewamy  podgrzanym sosem. Stawiamy na średni ogień i dusimy ok. 15 min. W tym czasie manna napęcznieje i wtedy są gotowe. Podajemy z sałatą.

 

Zapisz

Zapisz

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s