Makaron wstążki z pieczarkami


20160810_184800

Składniki:

▶ 400 g makaronu (wstążki),

▶ 2 łyżki masła,

▶ 2 posiekane ząbki czosnku,

▶ 1 posiekana cebula,

▶ 500 g pieczarek,

▶ papryka w proszku,

▶ 250 g bulionu z kostki,

▶ 125 g śmietany,

▶ sól i pieprz,

▶ 2 łyżki soku z cytryny,

▶ 1 pęczek posiekanej pietruszki

Przygotowanie:

Makaron gotujemy. Na rozgrzanym maśle podsmażamy posiekany czosnek i cebulę. Pieczarki czyścimy i kroimy w cienkie plasterki. Następnie dodajemy do cebuli i pieczarek i jeszcze 5 min dusimy.Dodajemy paprykę. Wlewamy bulion i wszystko razem  zagotowujemy. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Natkę pietruszki siekamy. Połowę dodajemy do sosu Makaron mieszamy z sosem pieczarkowym i posypujemy resztą pietruszki

Zapisz

Zapisz

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s