Makaron z sosem z kurek


20160810_184731

Składniki:

▶ 400g dowolnego makaronu,

▶ 100 g wędzonego boczku,

▶ 2 łyżki oleju,

▶ 2 posiekane cebule,

▶ 500 g świeżych kurek,

▶ 150 g Creme fraiche,

▶ sól i pieprz,

▶ pęczek posiekanego szczypiorku,

▶ 1 łyżka majeranku,

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy  w paski i podsmażamy na oleju. Wyjmujemy i na tym samym tłuszczu smażymy cebulę.Kurki czyścimy  (możemy pokroić na mniejsze kawałki) i dodajemy do cebuli. Parę minut smażyć. Creme fraiche i boczek dodajemy do cebuli i podgrzewamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko mieszamy z makaronem. Dodajemy posiekany szczypiorek i majeranek. Mieszamy i podajemy.

 

Zapisz

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s