Spaghetti Carbonara


20160810_184836

Składniki:

▶ 400 g spaghetti,

▶ 50 g boczku,

▶ 100 g gotowanej szynki,

▶ 1 ząbek czosnku,

▶ 2 łyżki masła,

▶ sól i pieprz,

▶ 80 g parmezanu,

▶ 3 jajka,

▶ 100 ml śmietany,

Przygotowanie:

Szynkę i boczek kroimy w drobną kostkę. Czosnek siekamy. Masło rozgrzewamy na patelni, dodajemy boczek i smażymy.Dodajemy czosnek i jeszcze ok. 3 min smażymy. W międzyczasie gotujemy spaghetti wg. przepisu na opakowaniu.Następnie odcedzamy  i dodajemy do boczku. Wszystko razem dobrze mieszamy. Ser ścieramy na tarce. Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy połowę startego sera i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.Na końcu dodajemy szynkę i jeszcze raz dobrze mieszamy. Dalej smażymy i czekamy, aż jajka się zetną.Posypujemy resztą sera.

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s