Złote racuszki


crepes-355129_960_720

Jest to przepis na trochę inne racuszki w stylu pancakes. Warto wypróbować,ponieważ są bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo pyszne.Najlepiej smakują, kiedy są jeszcze gorące.

Składniki:

▶ 5 jajek,

▶ 60 g mąki,

▶ 70 g cukru,

▶ 2 g proszku do pieczenia,

▶ 1 łyżeczka cukru waniliowego,

▶ szczypta soli.

Przygotowanie:

Zółtka mieszamy z 40 g cukru, solą, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę i ponownie mieszamy. Następnie ubijamy 4 żółtka z resztą cukru. Mieszamy delikatnie i znów ubijamy. Masę jajeczną łączymy z białkami. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy ciasto niedużymi kupkami (smażymy na suchej patelni, jeżeli jednak ciasto będzie przywierało, dodajemy odrobinę masła). Smażymy z obu stron na rumiano.

Reklamy

7 myśli nt. „Złote racuszki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s