Kotleciki z kury


bez-nazwy

Składniki:

▶ 400 g piersi z kurczaka lub indyka,

▶ 100 g topionego sera,

▶ 30 g masła,

▶ 1 jajko,

▶ natka pietruszki,

▶ 1/2 szklanki bułki tartej,

▶ sól, pieprz,

Przygotowanie:

Natkę pietruszki drobno posiekać.Mięso i masło pokroić na kawałki ok.0,5 cm.Połączyć ze sobą mięso, masło, natkę pietruszki, jajko, sól i pieprz.Dodajemy 1 – 2 łyżki bułki tartej.Dokładnie mieszamy..Formujemy okrągłe steki, do których wkładamy po kawałeczku topionego sera i obtaczamy cienko w bułce tartej.Smażymy na rumiano na maśle.

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Reklamy

6 myśli nt. „Kotleciki z kury

  1. Pingback: Kotleciki z kury – Lawendowy Ogród – Blog nie tylko kulinarny

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s